Ga naar de inhoud
Home » Thuis Yoga Beoefenen

Thuis Yoga Beoefenen

Thuis Yoga Beoefenen

Vermijd de kosten van yogalessen en start thuis je eigen yoga studio met behulp van online lessen en filmpjes.

Yoga voor iedereen

yoga

Yoga oefeningen thuis © by o0bsessed

Mensen van alle leeftijden kunnen profiteren van yoga. Yoga bevordert de lenigheid en houding, zorgt voor stevige spieren, vermindert stress, controleert de ademhaling, verbetert de concentratie en vermindert de kans op hartaandoeningen.

Het kan soms wel moeilijk zijn om yogalessen te volgen. Je moet het bijna inplannen om naar deze lessen te kunnen gaan en het kan kostelijk worden. Een goed alternatief is dus om thuis yoga te beoefenen. Met de juiste middelen is het mogelijk om je huis om te vormen tot de perfecte yoga omgeving.

De voordelen van Yoga thuis te doen

Het gemakkelijkst is natuurlijk om een yoga les binnen te stappen en je yoga leraar te volgen. Maar toch zijn er veel voordelen van het thuis te doen.

  • Je kan zelf je uren kiezen
  • Elke keer een kwartier in plaats van een uur (in plaats van 1 les te volgen kan je elke keer een kwartier aan een houding, ademhaling of stretchen besteden)
  • Je voelt je niet bekeken (het kan soms intimiderend zijn om in een les met een aantal mensen te starten)
  • Ideaal om op je eigen tempo een moeilijke houding of ergens anders aan te werken
  • Online vind je lessen van tientallen instructeurs en tientallen yoga stijlen (perfect om te zien wat het beste bij je past)

Wanneer je voor het eerst in aanraking komt met yoga, is het wel aangeraden om een paar lessen te volgen. Zodat je een goede begeleiding hebt voor de juiste houdingen en ademhalingstechnieken. Er zijn genoeg yoga praktijken die een gratis les aanbieden. Gebruik deze les om te zien welke yogastijl het best bij je past. Als je yoga al gewoon bent, dan kan je thuis je yoga nog verbeteren en dieper op bepaalde aspecten ingaan die je zelf wilt.

Maak een yogakamer

Als je geen goed ruimte hebt om yoga te beoefenen, kan je het al snel beu worden om nog yoga te doen. Zoek dus een kamer in je huis of appartement waar je genoeg plaats hebt om te kunnen stretchen en comfortabel rond te lopen. Wanneer je online materiaal gaat gebruiken om te oefenen, moet je natuurlijk ook een plaats voor je computer voorzien. Plaats je scherm op een tafel of de grond, zodat je zonder te veel moeite de filmpjes kan bekijken. Investeer in een yoga mat en andere materialen die je nodig hebt (yoga blokken, dekens of yoga riemen). Op Fitnessapparaat of in decathlon vind je goed materiaal tegen een redelijke prijs.

Voor sommige mensen is de juiste sfeer ook nog belangrijk. Probeer dan de sfeer die er in je favoriete yoga studio hangt op te snuiven en thuis na te maken. Zet rustige muziek op, steek een paar kaarsen aan, dim het licht of iets anders waardoor je ontspannen wordt. Als je niet graag alleen yoga doet, dan kan je altijd aan iemand vragen om thuis samen met u yoga te beoefenen. Dit kan ook motiverend werken.

Gratis Yoga materiaal vinden

Op YogaTV.nl kan je filmpjes, oefeningen en andere tips vinden over yoga. Op RelaxEnGezond komen ook af en toe yoga tips en oefeningen voorbij. Of je kan natuurlijk ook gewoon yoga in youtube intypen en daar één van de vele oefeningen volgen.

Doe je yoga thuis of toch liever in een studio? En welke materialen gebruik je dan om thuis yoga te beoefenen?

Geef een reactie