Ga naar de inhoud
Home » De zuiverende kracht van Infrarood Sauna’s

De zuiverende kracht van Infrarood Sauna’s

zuiverende kracht van Infrarood Sauna’s

Herboren na een infrarood sauna.

infrarood sauna

Sauna © by thomaswanhoff

Een infrarood sauna is een nieuwere variant in het sauna gebeuren. Hierdoor heeft hij misschien zelfs nog meer voordelen te bieden dan een traditionele sauna.

Tegenwoordig wordt de sauna vooral gebruikt voor zijn voordelen op vlak van gezondheid tegenover het spirituele van vroeger. De infrarood sauna is hier geen uitzondering op en wordt bezien als een zeer effectief middel voor de zuivering van het lichaam.

Werking infrarood sauna (stralingswarmte)

Stralingswarmte door infrarood licht heeft iedereen nodig. De grootste bron van deze warmte is de zon. Maar deze brengt ook nadelige eigenschappen met zich mee zoals UV-stralen. De infrarood sauna’s gebruiken warmtestralers die dit licht direct omzet in warmte zonder de UV-stralen die de zonnestralen met zich meebrengt.

Voordelen

De huid speelt een belangrijke rol bij het zuiveren van het lichaam. Het heeft de unieke eigenschap om gifstoffen om te zetten in een water-oplosbare vorm die het lichaam gemakkelijker kan verwijderen. Het zweet dat vrijkomt door de stralingswarmte van de infrarood sauna bevat tot 6 keer meer vet, anti-stoffen en andere vuiligheid dan gewoon zweet.

Omdat de warmte geabsorbeerd wordt op cel niveau zorgt dit voor:

  • Betere doorbloeding
  • Bevordert het transport van zuurstof in het lichaam
  • Verbetert het metabolisme

Ook zorgt het voor een hoger aantal witte bloedcellen. Hierdoor wordt het immuunsysteem sterker. Als je dit op regelmatige basis doet, kan het je weerstand en gezondheid verbeteren. Dan ben je dus beter beschermt tegen ziektes.

Het lichaam werkt hard om het bloed rond te pompen en zweet te produceren door de hoge temperaturen. Deze inspanningen zorgen voor een cardiovasculaire workout.

Het beste uit een sauna beurt halen

Voor de veiligheid kan je het beste altijd iemand meevragen of zorgen dat er een vriend in de buurt is. Dit is voor in het onwaarschijnlijke geval dat er iets zou gebeuren. De meeste mensen ondervinden geen neveneffecten, maar het kan zijn dat je duizelig wordt of zelfs flauwvalt door de hitte.

koude douche

douche © by constant progression

Het belangrijkste is genoeg drinken. Doordat je veel gaat zweten bestaat er een kans op uitdroging. Daarom is het aanbevolen om voor de sauna nog genoeg te drinken. Wanneer je voor het eerst in een infrarood sauna gaat, is het best om te beginnen met een kwartier zodat je lichaam hieraan kan gewoon worden.

Na dit kwartier neem je een koude douche. Door het contrast zal je uw lichaam stimuleren en de anti-stoffen afstoten.
Dit “ritueel” kan je dan 1 tot 4 keer herhalen en telkens eindigen met een koude douche.

In de sauna is het ideaal om tot rust te komen. Een stille warme plek om rustig na te denken over alles en de dingen los te laten. Hierna kan je best een kwartiertje rusten en voldoende water drinken om terug op krachten te komen.

Heb je ervaring met een infrarood sauna? Deel het dan met ons mee.

Geef een reactie