Ga naar de inhoud
Home » De Voordelen Van Een Stoombad

De Voordelen Van Een Stoombad

Voordelen Van Een Stoombad

Iedereen heeft tegenwoordig een druk en stressvol leven. Daarom is het belangrijk om op gepaste tijden eens te kunnen ontspannen. Een manier om te ontspannen is een stoombad nemen. Hieronder vind je enkele bijkomende voordelen.

Reinigen en verjongen van de huid

Een stoombad heeft een temperatuur boven de 40°C en 100% vochtigheid. Hierdoor zal de temperatuur van je huid verhogen waardoor je hevig begint te zweten. Het zweten helpt het lichaam om stoffen uit het lichaam te krijgen en weg te spoelen.

Wanneer je 30 minuten in een stoombad zit, komt dit ongeveer overeen met het zweet dat je zou produceren als je 10km gaat lopen. Het zweet zorgt ook nog voor het reinigen van de poriën, dit verbetert de textuur en tint van je huid geeft het een mooie gezonde glans.

Laat je cardiovasculair systeem werken

Tijdens een stoombad sessie zal je hartslag verhogen, hierdoor zal je lichaam extra zweet produceren om je lichaam te proberen af te koelen. Je hartslag zal ongeveer tussen de 100-150 slagen per minuut komen en de bloedcirculatie bevorderen zonder je bloeddruk te verhogen. Dit komt omdat de bloedvaten vergroten, waardoor je een snellere bloedcirculatie hebt.

Immuunsysteem verbeteren

Als je lichaamstemperatuur stijgt, maakt dit je immuunsysteem wakker en bereidt hij een griepaanval voor. Dit stimuleert de productie van witte bloedcellen, antilichamen en antivirale proteïnen. Die zorgen er allemaal voor dat je sneller zal genezen en beter bereid bent tegen een “volgende” aanval.

Verlicht en reinigt de luchtwegen

De ingeademde stoom wanneer je in een stoombad zit wordt aangewezen bij de remedie tegen verkoudheden, sinusitis en bronchitis en kan astma, keelpijn en verstopping van de luchtwegen verlichten.

Gewicht verliezen

Het grootste deel van gewichtsverlies komt door het waterverlies van het zweten. Dit is snel terug op peil nadat je genoeg gedronken hebt. Maar je verbrand tijdens je stoombadsessie ook calorien dankzij de verhoogde hartslag die het bloed sneller door je bloedvaten stuurt en de omzetting van vetten en koolhydraten. In een half uur kan je lichaam tot 400 calorien verbranden.

Beter voelen

Waarschijnlijk het beste van een stoombad is dat je na een stoombadsessie je echt veel beter voelt. Een ontspannen, herboren, verfrissend gevoel dat gekoppeld is met extra energie.

Wil je even ontspannen, neem dan een stoombad. Waar wacht je nog op?

Geef een reactie