Ga naar de inhoud
Home » Relax: 6 Tips voor een ontspannend bad

Relax: 6 Tips voor een ontspannend bad

ontspannen bad

Tijd maken om te relaxen

Wie heeft er nog tijd voor een bad? Na deze tips zal je er misschien tijd voor maken!

In een wereld waar alles zo snel mogelijk moet gebeuren, kan het aangenaam zijn om af en toe eens een ontspannend bad te nemen om tot rust te komen. Ik ben er zeker van dat je minstens één van deze tips kan toepassen.

Speel je favoriete muziek

Deze dagen heeft iedereen wel een mp3-speler of een laptop. Zet deze in je badkamer en speel je favoriete deuntjes door de luidsprekers. Doe dit voor je het water nog maar laat lopen om al in de stemming te komen. De keuze van muziek zal voor iedereen verschillend zijn en dit maakt niet uit. Persoonlijk zet ik het liefst rustige muziek op om een bad te nemen en me laten omsingelen door de zachte melodieën terwijl ik aan het weken ben.

Terug naar vroeger

Laat de lichten uit en zorg voor kaarsen rond het volledige bad. Ik stel voor om geen geurende kaarsen te gebruiken aangezien we badzout gaan gebruiken met een vleugje lavendel of iets dergelijks. De vlammetjes die spelen met het licht en de schaduw hebben een verrassend relaxerend effect. Het is zo simpel, maar zo effectief om je hoofd leeg te maken. Tegenwoordig zijn zo’n kaarsen zelfs niet duur.

Badzout met een geurtje

Wanneer je echt tot rust wil komen, dan raad ik aan om licht geparfumeerd badzout te gebruiken. Een van de beste geuren is lavendel. Het heeft een positief en rustgevend effect en het helpt je de dingen duidelijker te zien.

Badzout kan je gemakkelijk online terugvinden of bij de meeste warenhuizen. Voeg een gewenste hoeveelheid toe aan het lopende water en laat uw lichaam en neus de rest doen. Al je zorgen zullen vergeten zijn tegen je uit het bad stapt.

Vergeet de bubbels niet

Wat is een bad zonder bubbels. Het is niet alleen leuk voor de kinderen, maar een bad vol bubbels kan wonderen doen om tot rust te komen. Of het nu na een zware werkdag (week) is of gewoon in het weekend. Het is ook nog eens heel gemakkelijk om ze zelf te maken met dingen uit het huis. Je kan dan kiezen welke geuren het best bij je passen.

Laat je zorgen en water weglopen

Je halfuurtje of langer in bad zitten erop, wat moet je nu doen? Laat het bad leeglopen terwijl je er nog in zit. In het begin lig je nog volledig in het water, maar langzaam aan loopt het water samen met je zorgen weg. Je prikkelende zintuigen nemen dingen waar die je nog nooit gevoeld hebt.

Eindig in schoonheid

Zorg ervoor dat je badjas al klaar ligt voor als je uit het bad komt. Dan maak je je niet druk in het zoeken achter kleren. Wanneer je dan helemaal relax bent, kan je misschien nog gezellig een goed boek lezen, een film zien of eens vroeg onder de wol kruipen. Weg met al die zorgen.

Heb je nog tips om een ontspannend bad te nemen? Laat het ons dan weten.

Geef een reactie