Ga naar de inhoud
Home » 5 simpele tips om overal te ontspannen

5 simpele tips om overal te ontspannen

5 simpele tips om overal te ontspannen

Relax © by Scarleth White

Als je zoals de meeste mensen bent, dan zijn er enkele momenten op de dag dat je wenst dat je even kan ontspannen. Ontspannen helpt je lichaam zelfs om opnieuw energie te vinden. Dus kan het nuttig zijn om af en toe de tijd te nemen om te ontspannen. Hier zijn alvast 5 tips om snel en overal waar je wilt eventjes te relaxen.

1) Ademhaling

Wanneer je ergens lang moet aanschuiven of in de file staat, kan je beter deze tip gebruiken dan je er druk in te maken. Je moet gewoon een paar keer diep inademen.

De gemakkelijkste manier om deze techniek toe te passen is door langzaam 5 keer diep in te ademen. Om hier het beste uit te halen focus je alleen nog op de ademhaling zelf en op niets anders. Adem in door je neus en uit door je mond.

Door diep in te ademen verhoog je het zuurstofgehalte in je bloed. Aangezien zuurstof het lichaam energie levert, zorgt deze ademhalingstechniek ervoor dat je een boost van energie krijgt.

Je kan dit natuurlijk waar en wanneer je maar wilt doen om de stress kwijt te geraken of alles op een rijtje te zetten.

2) op het werk

Op het werk lijkt het misschien moeilijk om je even te kunnen ontspannen zonder “betrapt” te worden. Daarom zijn hier een paar tips om het onopvallend te doen.

Je lichaam is gemaakt om te bewegen. Als je een hele dag achter je computer is, kan je best elk uur een paar minuten rondwandelen. Het zorgt ervoor dat je ogen en nek kunnen ontspannen en om je terug te kunnen focussen op je werk. Door te bewegen circuleert het bloed ook beter in je lichaam en zal je alerter voelen. De extra inspanning zal natuurlijk ook geen kwaad kunnen.

Sluit af en toe je ogen en beweeg je hoofd traag van links naar rechts en van voor naar achteren. Je ogen zijn niet gemaakt om heel de dag op een computerscherm te kijken. Het zorgt ervoor dat je nek en schouders even kunnen rusten en de bloedtoevoer verhogen naar je hersens.

Wanneer je tijdens de dag veel moet rechtstaan, is het goed om je eens uit te rekken. Sta stevig op de grond, je benen open op schouderbreedte en draai langzaam je bovenlichaam en hoofd van links naar rechts. Het is belangrijk dat je dit zo traag mogelijk doet. Stretchen maakt je spieren en ruggengraat losser zodat je volledig lichaam zich beter kan ontspannen.

3) Dagdromen

Als je heel de tijd gehaast van hier naar daar loopt, moet je even wat tijd nemen voor jezelf en een mini-vakantie houden in je hoofd. Zodat je weg bent van alle drukte.

Stress is bijna altijd iets dat je jezelf aandoet. Door te dagdromen laat je uw fantasie de vrije loop. Dit is één van de gemakkelijkste manieren om te ontstressen. Je kan je terugtrekken op een strand, of liever ergens aan een bergmeer. Het maakt niet uit, zolang je er zelf maar rustig en kalm van wordt. Probeer door je verbeelding het zo echt mogelijk te maken compleet met geluiden, beelden en andere gevoelens.

Na deze paar minuten zal je terug klaar zijn om de “harde” wereld aan te gaan.

4-5) Lachen

Ik heb deze twee samen gezet omdat je kan (glim)lachen of luidop lachen. Door heel de dag door te glimlachen, voel je je niet alleen beter, maar het helpt om je lichaam jong te houden. Je zorgt er ook voor dat andere gemakkelijker ja zullen zeggen tegen u.

Laughing © by chimothy27

Lach dus heel de dag door naar iedereen. Want het helpt niet alleen voor jezelf, maar ook iedereen rond u om te ontspannen. Nog een pluspunt is dat je hierdoor beter overkomt.

Luidop lachen is één van de beste manieren om te ontspannen. Er bestaan zelfs lach-sessies voor om je in groep volledig te laten gaan en te schaterlachen. Het is altijd leuker als je samen kan lachen. Dus zing grappige liedjes mee in de auto of vertel een goeie mop.

Conclusie

Als je deze tips volgt, zal je dag sneller doorkomen en je sterker in je schoenen voelen. Het is ook aangenaam voor de mensen rond u aangezien je opgewekter thuis komt.

Dus start vandaag met enkele tips en laat hier weten of het werkt voor jou.

Geef een reactie