Ga naar de inhoud
Home » Top 10 Massagetips

Top 10 Massagetips

top tien massage tips

Hier volgt een lijstje met 10 tips om een massage zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

1) Zo relaxed en ontspannen mogelijk

Het is van groot belang dat de persoon die gemasseerd word er zo comfortabel en ontspannen mogelijk bij ligt. Hierbij enkele voorstellen om de kamer zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Dim de lichten om in de stemming te komen
  • Zet zachte achtergrondmuziek op
  • Zorg ervoor dat er niets aanwezig is om afgeleid te worden zoals gsm’s en dergelijke
massagetips

Massage at Witches Falls Cottages © by Witches Falls Cottages

2) Gebruik massageolie

Wanneer je massageolie gebruikt, dan zorgt dit ervoor dat je niet te hard aan de huid aan het trekken bent tijdens de massage. Hierdoor is de ervaring veel aangenamer. Je kan het beste de olie eerst in je handen gieten en er goed in wrijven. Zo maak je de massageolie goed warm, anders zou het wel eens te koud kunnen zijn voor de persoon die gemasseerd word.

3) Kaarsen om te ontspannen

Veel mensen vinden kaarslicht zeer relaxerend. Dit helpt dus om in een comfortabele sfeer te vertoeven en de totale ervaring te verbeteren.

4) Kamertemperatuur

Je wilt niet dat diegene die gemasseerd word, het te koud of te warm heeft tijdens de massage. Zorg dus voor een kamertemperatuur tussen de 22°C en 24°C. Nog een goede tip is om de delen waar je niet mee bezig bent, tijdelijk met (warme) handdoeken te bedekken.

5) De rug eerst

Het blijkt een betere massage te zijn wanneer je start met de rug te masseren. Start dus met de persoon plat op zijn buik op een massagetafel of een ander geschikt oppervlak. Je kan altijd kussens gebruiken om bepaalde lichaamsdelen hoger te leggen.

6) Varieer in uw bewegingen

Begin met een op- en neerwaartse beweging over de rug. Daarna kan je overschakelen naar cirkelvormige bewegingen. Bovenaan de rug maak je grotere cirkels en onderaan de rug en de heupen kleinere cirkels. Dit zorgt voor een totale ontspanning.

7) Varieer in druk en snelheid

Tijdens de massage moet je af en toe eens veranderen van druk en snelheid. Soms maak je dus snelle zachte bewegingen en andere keren zet je meer druk.

8) Blijven relaxeren

Na een massage moet de relaxatie blijven voortduren. Dit kan je doen door diep in en uit te ademen. Wanneer je direct van de massagetafel wegloopt om snel terug te gaan werken, dan minimaliseer je de voordelen van de massage.

9) Veel water drinken

Om optimaal van de voordelen te kunnen genieten, moet je genoeg water drinken na de massage. Het water helpt het lichaam om de gifstoffen te verwijderen die tijdens de massage zijn vrijgekomen..

10) Neem een bad

Een andere manier om te blijven relaxeren is om na de massage een bad te nemen om volledig tot rust te komen. Je vindt misschien wel enkele tips in Relax: 6 Tips voor een ontspannend bad om verder te kunnen genieten.

Gebruik je enkele tips al, of weet je er nog andere? Laat het ons dan weten.

Geef een reactie