Ga naar de inhoud
Home » Massagesoorten: Zweedse Massage

Massagesoorten: Zweedse Massage

Zweedse Massage

Waarom een Zweedse Massage

Er wordt gezegd dat de Zweedse massage de meest basic methoden gebruikt. De bedoeling van deze massage is ervoor zorgen dat het lichaam meer zuurstof opneemt en de detoxificatie versnelt. De Zweedse massage werkt vooral met de spieren en bindweefsel om zo de spanning in het lichaam te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Door het verwijderen van melkzuur, urinezuur en andere afvalstoffen in het weefsel zorgt de massage voor een kortere hersteltijd van de overbelaste spieren. Het stretchen tijdens de massage houd de pezen en ligamenten soepel. De Zweedse massage zal ook nog de huid en zenuwen stimuleren en ontspannen.

6 Basistechnieken

In totaal zijn er bij de Zweedse massage 6 verschillende technieken. De zes bewegingen zijn:

  • Effleurage
  • Petrissage
  • Frictie
  • Vibratie
  • Compressie
  • Tapotage

Effleurage

Effleurage

Effleurage © by 3loomi.4ulike

Hierbij wordt er gebruik gemaakt van glijdende bewegingen met de handpalmen, vingers of duimen met een matige druk. De bewegingen moeten eerst naar het hart toe gaan en daarna weg van het hart. Dit om de bloeddoorstroming te verbeteren. De bedoeling van effleurage is om een deel warm te maken, massageolie aan te brengen of om diegene die wordt gemasseerd te laten ontspannen.

Petrissage (Kneden)

Het kneden focust zich niet op één specifiek gedeelte, maar kan over heel het lichaam worden gedaan om de spieren soepel te maken. De kneedbewegingen stimuleren de verwijdering van afvalstoffen en maakt de huid los van de spieren.

Frictie

Er wordt een cirkelvormige drukbewegingen uitgeoefend met de handen of duimen. Wanneer de masseur ergens spanningen opmerkt, zal hij door frictie dit proberen los te werken tot diep in het onderliggend weefsel. Als hij een spierknoop (een lokale verkramping van een spier waardoor die plaatselijk verdikt is) tegenkomt, zal hij met zijn duimen werken om dit kleiner gebied grondiger te kunnen aanpakken.

Vibratie

Door middel van snelle bewegingen (trillingen) wordt het lichaam door elkaar geschud. Met behulp van de handpalm of soms de vingertoppen wordt er heen en weer bewogen over de huid om zo de spieren los te maken. Soms kan er ook een volledig lichaamsdeel tot trilling gebracht worden (een been of een arm).

Compressie

De compressie helpt om de spieren te ontspannen door met het hele hand op de spier te duwen en daarna terug los te laten. Soms zal hij/zij zijn andere hand hierop leggen om meer druk te kunnen uitoefenen. De afwisselende druk zal heel ontspannend aanvoelen.

Tapotage

Tapotage zijn eigenlijk snelle tikken of slagen afwisselend met beide handen. Het doel van deze techniek is om het gebied te vitaliseren terwijl het ook helpt te ontspannen en de bloedsomloop verbetert. Meestal gebeurt dit met de zijkant van de handen waarmee er op het lichaam wordt getikt. Soms kan dit ook door ritmisch zacht te slaan met de vuisten. Dit gebeurt op het einde van de massage om rustig “wakker te worden”.

Prijs en tijd

Een Zweedse massage kan starten vanaf 45€ voor 40min-45min. Dit hangt natuurlijk af van waar je het laat doen. Als je dit thuis laat doen zal het duurder zijn dan in een praktijk. Soms kan een sessie ook rond het uur duren, maar je betaalt er dan ook meer voor.

Als je eens volledig wilt ontspannen, dan is een Zweedse massage zeker voor u. Dus probeer het zeker eens uit en laat het ons weten wat je ervan vond.

Geef een reactie