Ga naar de inhoud
Home » Massagesoorten: Thaise Massage

Massagesoorten: Thaise Massage

Thaise Massage

De Thaise massage is tegelijk uitzonderlijk en een zeer bevredigende ervaring. Het is één van de meest kenmerkende soort van alle massages.

Korte Geschiedenis

Meer dan 2.500 jaar geleden is de Thaise massage ontstaan. Deze massagesoort is een combinatie van de geneeskunde van het Oude China en het Oude India die onder andere Shivago Komarpaj (een boeddhistische arts) op punt heeft gesteld. In de beginjaren werd de Thaise massage vooral door de monniken gebruikt als een onderdeel van hun dagelijkse routine voor een gezondere levensstijl. Het is een combinatie van 3 verschillende massagesoorten: Yoga, Shiatsu en Acupressuur (Drukpuntmassage).

De werking van de Thaise massage

Het is heel anders dan je gewoon bent van een massage. Er wordt geen gebruik gemaakt van massageolie of lotions. Misschien nog wel vreemder dan dit is dat je wordt gemasseerd met al je kleren nog aan. Normaal gezien doe je hiervoor wel comfortabele en losse kledij aan. Je wordt gemasseerd terwijl je op een mat ligt in plaats van een massagetafel en de masseur gebruikt heel zijn/haar lichaam om je te masseren.

Bij een Thaise massage wordt er afwisselend druk uitgeoefend op bepaalde delen van het lichaam (Sen lijnen). Deze komen overeen met de Indiase energie kanalen. Er bestaan veel verschillende massagetechnieken voor een Thaise massage. Een paar hiervan zijn:

  • Stretchen
  • Trekken
  • Drukken met de duimen
  • Druk uitoefenen met het hand
Thaise Massage

Classical Thai Massage © by Tara Angkor Hotel

Stretchen is een belangrijk deel van de Thaise massage. Omdat dit nogal hard op bepaalde Yoga houdingen lijkt, wordt het ook soms “Thaise Yoga Massage” genoemd. Door het stretchen kan het lichaam ontspannen en alle spanningen loslaten. Als je wordt gemasseerd, lig je redelijk passief en laat je de masseur/masseuse al het werk doen. Hij zal je in deze posities begeleiden door samen de oefening uit te voeren. Het stretchen op zich kan een lange tijd duren omdat dit traag en voorzichtig moet gebeuren om hier ten volle van te kunnen genieten en om ongelukken te voorkomen.

De voordelen

Meestal doe je dit frequent om te kunnen ontspannen en de stress te kunnen wegwerken. Maar een Thaise massage heeft meer in petto dan alleen dit. Het uiteindelijk doel van deze massage is om harmonie te verkrijgen en een evenwicht te vinden tussen lichaam, geest en de ziel. Maar een massage kan ook helpen bij pijn in de onderrug, spierpijn en gewoon een gevoel van vreugde creëren.

Tijd en Prijs

Een gemiddelde Thaise massage duurt langer dan andere soorten massages. Omdat bij het stretchen alles langzaam moet gebeuren is een Thaise massage van 2u niet uitzonderlijk. De masseur volgt zijn “stappenplan” om de massagesessie tot een succesvol einde te brengen. De prijzen starten rond de 50€ voor een 60min durende massage. Voor langere sessies betaal je iets meer (75€ voor 90min).

Omdat er nogal veel contact is tussen de masseur en de patiënt schrikt het soms beginners af. Maar eens je een Thaise massage hebt gehad, zal je dit snel gewoon worden.

Heb je al ervaring met een Thaise massage? Of voer je ze zelf uit? Laat het ons dan weten.

Geef een reactie