Ga naar de inhoud
Home » Massagesoorten: Sportmassage

Massagesoorten: Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage is een speciale vorm van massage en wordt meestal uitgevoerd voor, tijdens of na sport evenementen. Het doel van deze massage is om de atleet klaar te maken om op zijn best te zijn voor de wedstrijd, vermoeidheid weg te masseren, zwellingen te verminderen, gespannen spieren te ontspannen, lenigheid te verbeteren en blessures te voorkomen.

Waarom een sportmassage?

De voornaamste reden om een sport massage te ondergaan is om de spanning en belasting te verminderen die zich in je lichaam opbouwt tijdens fysieke activiteiten. Waar normaal gezien kleine blessures en letsels zouden ontstaan, door oververmoeidheid en/of te veel gebruik van bepaalde spieren, kan een sport massage dit snel en effectief voorkomen.

Sport massages kunnen je helpen om geen lastige kwetsuren op te lopen die je zo vaak in de weg staan om een bepaald doel te behalen. Het maakt niet uit of je een professionele atleet bent of je maar 1 keer in de week jogt. Een sport massage is goed voor iedereen.

Gebruikte technieken

Afhankelijk van wat de atleet nodig heeft, worden er verschillende technieken gebruikt. Het is meestal een combinatie van traditionele Zweedse massage technieken met technieken uit de Shiatsu die specifiek bedoelt zijn om professionele atleten te behandelen.

Elke soort sport vergt verschillende inspanningen van de spelers. Hierdoor worden er bij elke sport de spiergroepen op een andere manier belast. Een sportmassage is ontworpen om deze specifieke probleemgebieden te behandelen afhankelijk van de uitgevoerde sport.

Sportmassages kunnen overbelaste spieren verzachten en de spelers voor te bereiden om topprestaties te leveren en tegelijk de kans op blessures te minimaliseren.

De voordelen van een sportmassage

Sport massages hebben veel voordelen. Ter aanvulling van je goed te voelen helpt een sport massage ook nog om:

  • je bloeddruk en hartslag te verlagen
  • de bloedcirculatie te verbeteren
  • de lymfdoorstroming te bevorderen
  • gespannen spieren te verzachten
  • lenigheid te verbeteren
  • pijn te verlichten

Een sportmassage kan bestaan uit drie stadia. Voor de wedstrijd, tijdens de wedstrijd (pauzes) en na de wedstrijd. De massage wordt voor de wedstrijd uitgevoerd om de uithouding en prestaties te verbeteren. Tijdens de wedstrijd om de prestaties op pijl te houden en blessures te minimaliseren. Na de wedstrijd om de recuperatie tijd te verkleinen.

Wanneer niet?

Je kan het best geen sportmassage krijgen als je de griep hebt, gebroken botten, kanker, besmettelijke ziektes of huidproblemen hebt. Contacteer altijd eerst je dokter voor een massage als je een bepaalde aandoening hebt. Men kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Prijs en tijd

Je kan al een sportmassage krijgen vanaf 25€ voor een half uur. Voor een uur betaalt je rond de 50-60€..

Wat vind jij het beste aan een sportmassage?

Geef een reactie