Ga naar de inhoud
Home » Massagesoorten: Hot Stone Massage

Massagesoorten: Hot Stone Massage

hot stone massage

Hot stone massage, de nieuwe hype?

hot stone massage

Een hot stone massage is een speciale soort massage waarbij er gebruik wordt gemaakt van platte, afgeronde, verwarmde stenen. Ze kunnen gebruikt worden door ze op het lichaam te plaatsen terwijl ze andere delen masseren of als hulpmiddelen samen met hun handen.

De warmte van de stenen zorgt ervoor dat de opgespannen spieren klaar gemaakt worden voor een diepere, snellere massage. Het werkt tegelijk ook relaxerend.

Geschiedenis van massage met verhitte stenen

De Indianen gebruikten al opgewarmde stenen om hun spierpijn te genezen. Deze werden dan verhit in het vuur. De moderne variant van een hot stone massage werd dankzij Mary Nelson bedacht. Ze noemde het de LaStone Therapie. Dit had een Indiaanse spiritueel gedeelte waarvoor een opleiding en diploma nodig was.

Een hot stone massage is zeer moeilijk om onder de knie te krijgen. Het vergt enorm veel finesse en vaardigheid om dit goed te doen. De kwaliteit van de massage hangt dus grotendeels af van hoe goed hij of zij is opgeleid. Sommige massagetherapeuten houden er niet van omdat de stenen moeilijk te hanteren zijn.

Wat te verwachten bij een Hot stone massage?

Massage stenen, Hot stones

De massage wordt meestal uitgevoerd met stenen van basalt. Dit is een zwarte vulkanisch gesteente dat de warmte zeer goed vasthoud. Ze zijn afgerond en plat door de lange tijd dat ze in een rivier of zee hebben gelegen. De stenen worden eerst verwarmd tussen de 50°C en 65°C.

Meestal wordt er gestart met de rug. De therapeut gebruikt verschillende maten en vormen naargelang de plaats waar ze gelegd worden. Er kunnen stenen gelegd worden langs de ruggengraat, in de handpalmen of zelfs tussen je tenen. Dit zorgt voor een betere flow van energie doorheen het lichaam. Wanneer de stenen te warm aanvoelen of de druk te groot wordt, kan je best iets laten weten. Niet iedereen ervaart deze warmte hetzelfde.

Prijs

Een hot stone massage duurt meestal langer dan een gewone Zweedse massage en is daarom ook duurder. Het vergt namelijk veel meer voorbereiding en opruiming. De prijzen starten ongeveer vanaf 75€ voor gemiddeld een uur massage.

Wanneer niet?

Deze soort massage is niet geschikt wanneer je diabetes, een te hoge bloeddruk of hart aandoeningen hebt. Je kan het beste ook geen hot stone massage ondergaan wanneer je verbrand of zwanger bent.

Heb je ervaring met een hot stone massage, of geef je er zelf ? Laat het ons dan zeker weten.

Geef een reactie