Massagestoel

Mensen krijgen een “brainLight” behandeling op de grootste hightech beurs van de wereld, CeBIT, in Hanover.

MassageCeBIT

Massagestoel op het CeBIT

Met al die hectische speciale en duizelingwekkende gadgets op de CeBIT beurs, is het misschien wel niet toevallig dat een massagestoel lange wachtrijen veroorzaakte. Zeker als die je de voordelen van 2-3 uur slaap aanbiedt in slechts 20 minuten.

2 uur slaap in 20 minuten

Het “brainLight” systeem, dat volledig uniek is volgens de makers, maakt gebruik van licht en shiatsu massage om de gebruiker in een paar minuten tot een trance-achtige staat te brengen.

Daniela Brieske van de firma zei: ”Het is alsof je 2 tot 3 uur diepe slaap achter de rug hebt. Je voelt je direct beter.”

Het past zich aan de gebruiker aan.

De massage stoel voelt je lichaamsvormen aan en maakt een virtuele map van de belangrijkste relaxatie gebieden aan. Daarna begint de stoel aan een stevige massage.

Je eigen wereld

Massagestoel

Je eigen wereld in een massagestoel

Omdat je een donkere bril en een hoofdtelefoon opzet, word je in je eigen wereld gezogen. Zo ben je even vrij van alle andere prikkelingen en alledaagse stress.

Daarna komt er ontspannende muziek en zachte stemmen door de hoofdtelefoon. Terwijl er witte lichtflitsen van variërende intensiteit door de bril komen.

Het systeem werkt met “hemi-sync” technologie. Dit wil zeggen dat er met behulp van licht en geluid de twee hemisferen van je hersenen gesynchroniseerd worden. Hierdoor kom je in een staat van diepe relaxatie.

Snel leren

Brainlight zegt dat de massagestoelen ook gebruikt kunnen worden om sneller een taal te leren. Het brein zou meer open staan om nieuwe informatie op te slaan wanneer het “gesynchroniseerd” is.

Populair en prijzig

Het verbaast je waarschijnlijk niet als er lange rijen stonden aan te schuiven op het CeBIT om de massagestoel uit te proberen. Met al die high-tech gadgets kunnen ze wel extra slaap gebruiken.

De kostprijs kan je daarentegen misschien wel uit je slaap houden. De duurste versie van deze massagestoel kost je 7.500 €. Hoewel dit veel is, heb je wel een zeer goede massagestoel in huis of op het werk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord