Ga naar de inhoud
Home » Hulpmiddelen voor massages

Hulpmiddelen voor massages

Hulpmiddelen voor massages

Massages kunnen één van de meest aangename ervaringen zijn die je kan meemaken. Er zijn zelfs verschillende voordelen van massages krijgen. Het doet zo goed omdat je je beter voelt terwijl elke spier bewerkt en je lichaam gestreched wordt.

De juiste hulpmiddelen

Een massage op zich is al zeer zalig, maar stel je eens voor dat hier nog een extraatje bijkomt. Er bestaan handige tools om ervoor te zorgen dat alles zo vlot mogelijk verloopt en nog zo veel meer.

Elektronisch massagetoestel

Massage apparaat

Dit wordt met de minuut populairder. Een elektronisch massagetoestel trilt automatisch wanneer je het in iemand zijn spieren drukt. Er bestaan hier honderden varianten voor. Sommige gebruiken ultasone geluiden om diep in de spier door te dringen. Hierdoor kan de pijn en stress in je lichaam verminderen. Andere variaties gebruiken infrarood licht. Onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde frequenties door de huid kunnen gaan en je spieren en ligamenten verlichten van de pijn.

Deze vooruitgangen in technologie zijn zeer knap en het helpt de massagewereld vooruit. Maar er blijft toch nog altijd iets essentieels ontbreken. Namelijk de menselijke touch. Het blijft toch altijd anders wanneer je de handen van een professional of je vriend(in) over je heen voelt gaan.

Massageolie

Een massage is meer dan alleen een manier om je beter te voelen. Het is één van de meest intieme ervaringen tussen twee personen. Je wilt dan ook dat deze massage zo goed en vlot mogelijk verloopt zodat je er van kan genieten. Want wie wil nu een massage krijgen wanneer alles er hard aan toe gaat en de handen niet over je lichaam glijden, maar er aan plakken.

Om je een massage te helpen geven die iedereen zou willen, bestaan er verschillende soorten massageolie. Massageolie is een uitstekend glijmiddel voor een massage. Ze worden op een natuurlijke wijze geabsorbeerd door het lichaam. De viscositeit is ook uitstekend voor een heerlijke massage. Het voordeel van massageolie ben opzichte van op water gebaseerde glijmiddelen is dat ze niet zo gemakkelijk drogen. Je kan er dus langer mee masseren zonder je handen aan het lichaam van de andere blijven plakken. Er zijn veel soorten massageolie, daarom help ik je de perfecte massageolie te kiezen.

Massagetafel

Het oppervlak waar diegene op ligt die gemasseerd wordt kan veel uitmaken. De meeste gewone mensen zouden hier een bed voor gebruiken. Maar de meer fanatieke fans van massages of de massagesalons, gebruiken een massagetafel. Gebruikelijk aan zo’n massagetafel is een gat voor je hoofd te kunnen insteken. Hierdoor kan je volledig ontspannen op je buik liggen zonder dat je hoofd gedraaid is of je neus geplet wordt. Ze zijn meestal van leer zodat er geen plekken op komen van de massageolie.

Het belangrijkste heb je al

massage

Massage © by Nick J Webb

Zolang je je handen gebruikt en je hart er helemaal in legt, kan je er zeker van zijn dat ze van de massage zullen genieten. Maar het kan natuurlijk nooit geen kwaad om een hulpmiddeltje achter de hand te hebben. Leef je dus volledig uit met de middelen die je hebt om een heerlijke massage te geven.

Laat maar een reactie achter als er nog andere hulpmiddelen zijn die ik vergeten ben, of laat van jullie horen welke je zelf gebruikt.

Geef een reactie