Ga naar de inhoud
Home » Een Jacuzzi/Spa kopen voor thuis: Binnen of buiten

Een Jacuzzi/Spa kopen voor thuis: Binnen of buiten

Jacuzzi/Spa kopen voor thuis: Binnen of buiten

De aankoop van een jacuzzi of spa is een grote investering. Je wilt dus zeker zijn dat je de juiste keuze maakt en dat hij op de ideale plaats komt te staan. De grootste keuze die je moet maken is, wil je een spa binnen of één buiten? Aan beide keuzes zijn er voor- en nadelen die we hier zullen bespreken.

Spa/Jacuzzi binnen

jacuzzi binnen

Jacuzzi in de badkamer © by planetc1

Voordelen

Een jacuzzi binnen is perfect voor als je in de winter niet buiten in de kou wilt zitten. Je moet je huis zelfs niet eens verlaten om toegang te krijgen tot je eigen spa.

In de winter zal je spa voor extra warmte zorgen in de kamer waar hij staat en zelfs in de kamers ernaast zal je het verschil voelen.

Wanneer je een spa binnen hebt staan, heb je gemakkelijker veel privacy, een jacuzzi buiten kan dit soms wel eens missen.

Nadelen

Je moet zien of er wel een kamer is die groot genoeg zal zijn voor je spa. Anders kan het zelfs zijn dat je hier misschien een extra kamer voor moet voorzien.

De kamer die je kiest voor je spa zal meestal extra ventilatie nodig hebben. Dit kan je doen door extra ramen of een ventilatiesysteem.

Wanneer je alle extra kosten van ventilatie en de eventuele extra kamer optelt, dan neigt de prijs van een spa binnen hoger te zijn dan een jacuzzi buiten.

Spa/Jacuzzi buiten

Voordelen

De enige aanpassing die je moet doen voor een jacuzzi buiten is een groot genoeg gat graven waar hij in past. Dit is veel minder werk dan de aanpassingen die je moet doen aan je huis voor een jacuzzi binnen te kunnen plaatsen.

De aankoopprijs van een jacuzzi buiten is veel minder als je de extra kosten die je moet doen voor een jacuzzi binnen te plaatsen meerekent.

Veel mensen houden ervan om van het weer te genieten wanneer ze in een spa zitten. Een jacuzzi buiten is een ideale kans om buiten te ontspannen bij een aangename temperatuur, zelfs als het regent of sneeuwt.

Nadelen

Jacuzzi’s die buiten staan vergen meer onderhoud door de vallende bladeren, vuil en andere dingen die je buiten tegenkomt. Een jacuzzi binnen is beschermd tegen deze dingen en heeft dus redelijk weinig onderhoud nodig.

Hevige regen, sneeuw of hagel kan sommige mensen afschrikken om buiten in de spa te gaan. Dit zal de totale tijd die je in je spa vertoeft aanzienlijk verminderen.

Je hebt minder privacy. Wanneer je buiten bent, kan het zijn dat andere mensen je kunnen zien als je in de jacuzzi zit. Of dat ze je conversaties kunnen horen.

Conclusie

Vergelijk de voor- en nadelen van beide opties wanneer je een spa wilt aankopen. Het zal toch op de wensen van u en je gezin aankomen bij de beslissing van welk type jacuzzi je gaat kopen. Uiteindelijk zal je toch van elke minuut in je spa genieten onafhankelijk van waar je hem gezet hebt.

Je kan in de buurt een winkel zoeken die spa’s verkopen of online op Azalp.

Heb je een jacuzzi buiten of binnen? Of naar welke zou je voorkeur uitgaan?

Geef een reactie