Ga naar de inhoud
Home » Winterhuid: 3 Fantastische tips om de winter te overleven.

Winterhuid: 3 Fantastische tips om de winter te overleven.

winterhuid

Hier zijn drie gemakkelijke dingen die je kan doen voor je huid tijdens de winter maanden. Ze werken zo goed, dat je ze zelfs heel het jaar door zal willen toepassen.

droge huid

Droge huid © by Yogma

Koud, droog weer eist zijn tol voor de huid van iedereen. Hoge temperaturen binnen en koude, droge gierende wind buiten. Deze extreme temperaturen maken het je huid moeilijk om er fris en niet droog uit te zien. Er zijn drie gemakkelijke dingen die je kan doen voor je huid tijdens de winter. Ze kosten je niets en werken zelfs op lange termijn.

1. Water

Blijf veel water drinken tijdens de winter. Zelfs al zweet je niet zo opvallend als in de zomer, je huid zweet toch. In de winter is de lucht binnen en buiten veel droger, dus hydrateer jezelf van binnenuit.

Het lijkt meestal een hele opgave om tijdens de winter de aanbevolen 1-3 liter water per dag te drinken omdat je minder dorst hebt en het al eens lastig kan zijn om meer naar de wc te gaan als je zoveel kleren, sjaals en handschoenen aanhebt. Toch is het belangrijk dat je blijft drinken. Je huid heeft het nu meer nodig dan anders.

2. Douche 1x per week niet

Doe je huid een plezier en douche je een dag in de week niet. Wanneer je die dag niet doucht, dan maakt je huid zijn natuurlijke olie en vetten aan. Dit hydrateert je winterhuid en zorgt voor een natuurlijke extra bescherming. Je moet natuurlijk niet gaan overdrijven en je weken niet gaan douchen.

In de zomer is dit misschien niet het beste idee. Een douche kan heel verfrissende zijn tegen de warmte en het plakkerig gevoel. Maar de winter is het ideaal seizoen om je huid even vrijaf te geven, weg van het water en de zepen (dat, afhankelijk van de kwaliteit van je leidingwater, je huid nog meer uitdroogt).

Neem bijvoorbeeld je vrije dag (zondag in mijn geval) om je huid te laten rusten, weg van de dehydraterende baden en douches.

3. Neem een contrasterende douche

Een van de beste dingen die je kan doen voor je winterhuid (en huid in het algemeen) is wanneer je doucht, er een warm/koud/warm/koud routine in te brengen. Dit wordt ook wel een contrasterende douche genoemd.

Begin met warm water. Wanneer je klaar bent met je in te zepen, je haar te wassen en het allemaal al afgespoeld hebt, neem dan ongeveer 2 minuten een koude douche, dan terug warm en dan terug een koude douche. Eindig altijd met een koude douche!

Hoe doe je dit het beste?

Start met je rechtervoet, daarna je rechterbeen tot aan je heup. Hierna doe je hetzelfde voor je linkerbeen. Dan je rechterarm (hand eerst), linkerarm en eindig met je torso, nek en gezicht. Als allerlaatste laat je het koud water over je voetzolen lopen, van je hiel tot je tenen (eerst rechts dan links).

De reden waarom je altijd aan de rechterkant moet beginnen is om je hart tijd te geven om zich aan de kou aan te passen. Hoe lang je elke koude en warme stap laat duren hangt van je persoonlijke voorkeur af.

Een contrasterende douche komt een beetje neer op een sauna, waar je warm met koud afwisselt.. Dit traint je huid, verbetert je bloedcirculatie en helpt je immuun system. Verkoudheden behoren vanaf nu tot het verleden.

Geniet van de winter

Drink genoeg water, neem af en toe geen douche en neem contrasterende douches. Dit zijn drie super tips om één van onze levensnoodzakelijke bronnen te gebruiken.

Laat ons weten welke tips je gaat gebruiken.

Geef een reactie