Ga naar de inhoud
Home » Voeding is de basis

Voeding is de basis

voeding is de basis

Het maakt niet uit wat je doel is, voeding speelt er altijd een grote rol in. Je hebt een gezonde voeding nodig om je lichaam in vorm te houden of een paar extra kilo’s te verliezen. Het is belangrijk dat je de genoeg fruit en groenten eet. Maar ook dat je genoeg koolhydraten en proteïnen enzo binnenkrijgt.

Hoe moet ik starten?

De eerste stap om te zien of je gezond eet, is te kijken naar het aantal calorieën dat je elke dag nodig hebt. Je kan het aanbevolen calorieën rekenmachine voor mannen en vrouwen gebruiken om dit te berekenen. Het gemakkelijkste is om je dieet te veranderen met kleine stappen. Bijvoorbeeld, in plaats van ’s avonds nog een koekje te eten, kan je beter een glas water drinken.

Eten om af te vallen?

Het is aanbevolen door experts dat je 5 tot 6 kleinere maaltijden per dag eet om je suikerniveau op pijl te houden. Regelmatig eten zorgt er ook nog eens voor dat je metabolisme sneller wordt. Wie had gedacht dat je moest eten om af te vallen. Je kan het beste:

  • Bijhouden wat je eet, zodat je niet onnodig veel kleine snackjes eet.
  • Emotionele (vr)eetbuien of eten uit verveling voorkomen. Dit doe je best door de problemen aan te pakken en jezelf bezig te houden.
  • Genoeg drinken. Het gebeurt regelmatig dat een hongergevoel eigenlijk een aandachtskreet van je lichaam is dat het dorst heeft.
  • Veel groenten en fruit eten. De vezels zorgen ervoor dat het lijkt alsof je geen honger hebt. Je lichaam zal dankbaar zijn voor de mineralen en vitaminen.
  • Direct eten. Als je te lang wacht, eet je meestal meer om je honger te bedwingen.

Vergeet nooit te ontbijten

Je lichaam verwacht om enkele keren per dag gevoed te worden. Wanneer je het ontbijt overslaat, zal je tegen de middag veel honger hebben, waardoor je te veel gaat eten. Je lichaam gaat in een soort van ‘verhongerings’ modus. Dit zal niet echt gebeuren, want je metabolisme zal pas na 3-4 dagen zonder eten vertragen. Als je ’s morgens ontbijt, zal je over het algemeen betere voedingskeuzes maken tijdens de rest van de dag.

Heb je nog voedingstips, of wil je nog iets bijvoegen? Wij horen het graag.

Geef een reactie