Ga naar de inhoud
Home » Slank blijven tijdens Kerstmis en Nieuwjaar

Slank blijven tijdens Kerstmis en Nieuwjaar

slank blijven tijdens kerstdagen

De feestdagen zijn er bijna en samen met hen is er een enorme berg van verleidelijk lekker eten en drinken dat non-stop voor onze neus hangt van Kerstmis tot Nieuwjaar. Kerstmis kan heel plezant zijn, of juist boordevol verleidingen wanneer je op je gewicht let.

We maken regelmatig in januari goede voornemens om het langer vol te houden, maar we zetten ons van het begin vast als je eerst een lange tijd eet wat je wilt en daarna ineens gezond gaat eten. Hier zijn alvast enkele tips om slank te blijven.

Zeg gewoon Nee!

De druk om te eten, drinken en feesten kan zwaar doorwegen, dus begin maar te oefenen om nee te zeggen. Dit is niet grof zijn, maar gewoon assertief zijn om jezelf te beschermen en om de dingen die je nodig hebt te filteren met diegene die je niet nodig hebt.

Als er iemand is die je blijft pushen om iets op te eten, zeg dan gewoon: “nee, dank u, ik ben er allergisch aan”. Mensen zullen dit excuus veel gemakkelijker aannemen dan het feit dat je je wilskracht aan het trainen bent.

Vermijd personen die je saboteren

Champagne a volonté

Champagne Mumm © by e_calamar

Sommige van je vrienden of familie kunnen het heel goed met je voor hebben, maar je tegelijkertijd toch dwarszitten. Als je partner altijd veel te veel klaarmaakt of regelmatig fastfood gaat halen omdat jullie het te druk hebben, dan moet dit stoppen.

Als je vrienden graag een paar keer per week uitgaan om te gaan drinken, denk dan aan al die verloren calorieën die je binnenspeelt. Het zal er tijdens de feestdagen niet op verbeteren, aangezien mensen precies denken dat een feest zonder overvloedig eten en drinken niet volledig is. Vooral de alcohol lijkt essentieel voor Kerstmis en Nieuwjaar. Om deze cyclus te doorbreken en je lijn te behouden, kan je misschien eens andere manieren verzinnen om feest te vieren of misschien met andere vrienden.

Let op wat je drinkt.

Veel mensen zijn zich bewust van de onnuttige calorieën van alcoholische dranken, maar denken niet aan fruitsap of warme chocomelk met slagroom. Of één of andere speciale koffie met moeilijke en lange namen waarop je jezelf trakteert om de kou te verdringen.

Voordat je naar een drankje grijpt tijdens het eindejaar, stop dan even en denk erover na. Sommige van die dranken kunnen meer verzadigde vetten en calorieën hebben in één tas dan een hele fastfood maaltijd met hamburger en frieten.

Advocaat kan bijvoorbeeld een immense 400 calorieën of meer bevatten. Appel cider kan boordevol suikers zitten. Gekochte warme chocolademelk zit vol met suiker en bevat regelmatig ook nog veel zout. Te veel natrium uit brikken groenten drank of tomatensap zorgt ervoor dat je veel vocht ophoopt en je opgeblazen voelt.

Als je dan toch wilt overgeven aan een van deze dranken, maak ze dan zelf. Dan weet je tenminste exact wat er allemaal in zal zitten. Gebruik magere melk, echt cacao en je eigen smaakmakers voor een lekkere kop chocolademelk. Pers je eigen fruit en groenten zodat je alle voedingstoffen binnenkrijgt, zonder alle toegevoegde stoffen, bewaarmiddelen en andere overtollige ingrediënten.

Neem dit eindejaar het heft in eigen handen en let op je eten en drinken, zodat je later niet aan een streng horror dieet moet beginnen

Geef een reactie