Ga naar de inhoud
Home » Neem je eten zelf mee en bespaar 1000€

Neem je eten zelf mee en bespaar 1000€

zelf eten meenemen

Ik neem altijd mijn lunchpakket mee naar het werk voor tijdens de middag. Terwijl mijn collega’s soms gaan eten of broodjes bestellen. Ik zal laten zien waarom ik dit doe en wat je er mee uitspaart.

Waarom?

Mijn zelfgemaakt lunchpakket is meestal veel gezonder als uit eten gaan of broodjes bestellen. Aangezien hier veel mayonaise op ligt, of gefrituurd is.
Je kan tijdens de middag even mails checken, deze blog bekijken of zelfs verder werken. Dan kan je ’s avonds vroeger vertrekken.
Als laatste spaar ik veel geld uit.

Besparen

Ik ben er zeker van dat ik jaarlijks meer dan 1000€ bespaar hierdoor. Gemiddeld genomen kost je lunchpakket 1 á 2€. Terwijl de meeste collega’s rond de 5 á 10€ schommelen. Je spaart dus elke dag 5 á 6€ uit. Als je dit elke werkdag doet gedurende heel het jaar, spaar je ongeveer 1500€ uit.

Als je in het weekend dan ook nog eens meer zelf eten klaarmaakt in plaats van op restaurant, spaar je gemakkelijk meer dan 3000€ uit op jaarbasis.

Tips voor variatie

Hierbij enkele tips om wat meer variatie in je lunchpakket te brengen.

  • Maak het uitgebreid. Als je graag broodjes of een smos eet dan kan je stukjes tomaat, komkommer, en nog veel meer toevoegen om je eten super lekker te maken.
  • Overschotjes. Soms is de lekkerste lunch, de overschotjes van het avondmaal van de dag ervoor. Maak dus extra soep of spaghetti en steek het in potjes die je de volgende dag(en) kan meenemen. Als het lekker is dan kan ik het gerust enkele dagen na elkaar eten.
  • Tussendoortjes. Maak in plaats van één broodje er twee. Dan kan je rond 10-11 uur al iets eten en dan tijdens de middag. Zo heb je nooit een honger gevoel en zal je je dus niet volproppen tijdens de middag. Of je kan ook altijd een stuk fruit of een yoghurtje meenemen als tussendoortje voor als je honger begint te krijgen.
  • Maak het de avond ervoor. ’s Morgens is het meestal al druk genoeg om op tijd te komen. Dus zet je overschotten al klaar en zet je yoghurtje/tussendoortje al op tafel zodat je ’s morgens het alleen nog moet mee nemen.
  • Spaar de winst. Als je geld spaart op je lunch en het dan direct aan iets anders uitgeeft is het niet echt sparen. Kijk dus wat je maandelijks uitspaart en zet dit op je spaarrekening als je loon gestort word. Zorg dat je het niet voor niets doet.
  • Gebruik je lunchtijd optimaal. Je kan gemakkelijk 20min of meer uitsparen door niet te moeten rijden naar het restaurant of je broodjes te gaan afhalen. Gebruik deze tijd dan ook nuttig. Ontspan een kwartiertje of werk nog een beetje door, maar laat de gewonnen tijd niet voorbijvliegen.

Kers op de taart

Als je die 1500€ elk jaar op de bank zet dan heb je na 25 jaar meer dan 60.000€ gespaard. Als je zo nog een paar kleine aanpassingen doet heb je snel een mooi pensioen.

Geef een reactie