Ga naar de inhoud
Home » De 15 dieettips die iedereen kan (Deel 1)

De 15 dieettips die iedereen kan (Deel 1)

15 dieettips die iedereen kan

Ben je ook iemand die al verschillende diëten gevolgd heeft, maar er nooit in slaagt om dit te blijven volhouden? Hier volgt een lijstje met 15 tips die iedereen kan.

1) Stop met diëten

Diëten werken bijna nooit! Omdat ze tijdelijk en veel te ingrijpend zijn. Wanneer je stopt met diëten en je laat je gaan, dan ben je binnen de kortste keren terug op je vorige gewicht. Je moet je doel instellen op geleidelijke veranderingen in plaats van drastische ingrepen. Wanneer je van plan bent om iets te veranderen, moet je bij jezelf denken: “Kan ik dit voor altijd veranderen?” Als dit niet het geval is, kan je beter een kleinere of andere verandering toepassen.

2) 1 Ingreep tegelijk

Als een gevolg van de vorige tip, verander 1 ding tegelijk, en wordt het gewoon. Je kan bijvoorbeeld een appel meenemen als snack in plaats van een koekje. Of in plaats van fast-food, zelf eens koken. Wanneer je dit gewoon bent (minstens 2 weken, beter nog een maand), kan je aan de volgende ingreep beginnen. Het is beter om je eetgewoonte langzaam aan te veranderen dan ineens drastische maatregelen te gebruiken. Je zal het veel gemakkelijker volhouden.

3) Vegetarische dag

Eet 1 keer per week vegetarisch. Hier zit veel minder vet en dus ook caloriëen in. Langs de andere kant zitten er meer vezels en andere voedingsstoffen in. 2 Vliegen in één klap..

4) Weg met snoep en fastfood

fruit en groenten

Fruit Tray © by kimsdinner

De beste manier om ervoor te zorgen dat je geen snoep en fastfood eet, is het niet in huis halen. Wanneer je snoep in huis hebt is het veel moeilijker om er niet van te eten dan dat je naar de winkel moet om eerst nog snoep te gaan halen. Doorzoek dus alle kasten, de koelkast en je geheim plekje op de slaapkamer en gooi al het snoep weg en koop het ook niet meer. Ga maar snel naar de volgende tip.

5) Verzamel gezonde snacks

In plaats van koeken en ander snoep, heb je een gezond tussendoortje nodig. Fruit en groente zijn het beste. Maar je kan ook altijd volkoren crackers, noten of iets anders in die trend eten. Op alle plaatsen waar je snoep hebt gevonden in de vorige tip, leg je nu een gezond alternatief. Zorg ervoor dat het overal bereikbaar is, op je werk, onderweg en over heel je huis.

6) Neem zelf eten mee

Neem een gezonde lunch mee voor op het werk, anders beland je toch met een broodje mexicano of een smos met extra veel mayonaise. Meer info vind je bij: Neem je eten zelf mee en bespaar 1000€.

7) Gebakken, niet gefrituurd

Iedereen weet dit wel, maar doet het niet. Het komt erop neer dat het minder vet is en nog steeds lekker. Dus eet liever een keer extra gebakken patatjes in plaats van frieten of kroketten.

Hier vind je al enkele tips, binnenkort komen er nog 8. Doe je hier al iets van, of heb je nog andere voorstellen, laat dan een reactie achter.

Geef een reactie