Ga naar de inhoud
Home » Chocolade is goed voor je

Chocolade is goed voor je

chocolade is goed voor je

Het is wetenschappelijk bewezen dat pure chocolade goed is voor je hart, huid, bloed en tanden. Dus geniet maar van de volgende reep pure chocolade.

Pure Chocolade

Pierre Hermé Chuao 70% Dark Chocolate Shine © by Chocolate Reviews

De Azteken en de Maya’s waren er van overtuigd dat chocolade het voedsel van de Goden was. Nu blijkt dat het niet alleen lekker is, maar ook nog goed is voor je gezondheid. Hier volgen enkele feiten over je gezondheid in combinatie met chocolade die je misschien nog niet wist.

Chocolade eten is goed voor de tanden

Pure chocolade zonder toegevoegde suikers bezitten antibacteriële elementen die mee vechten tegen de gaatjes. Een groot nadeel is wel dat de meeste chocolade producten zoals snacks, truffels en dergelijke boordevol met suiker zitten die ervoor zorgen dat je gaatjes krijgt.

Chocolade voor je hart

Net zoals rode wijn en groene the is chocolade goed voor je hart. Onbewerkte cacao heeft flavonoïden (onderdelen die antioxidanten bevatten). Die helpen je lichaam om de schade te beperken van de vrije radicalen. Men gelooft dat antioxidanten je bloeddruk omlaag helpt en je bloedcirculatie verbetert. Het is weer alleen de pure chocolade waar dit van toepassing op is. Melk chocolade bevat minder antioxidanten en veel meer suikers en vetten.

Geen acne van chocolade

Iedereen heeft er wel al van gehoord dat chocolade ervoor zou zorgen dat je veel acne krijgt. Maar uit enkele onderzoeken blijkt dat chocolade er niet voor zorgt dat je veel acne zal hebben of een ander negatief effect heeft op je huid.

Geen verhoogde cholesterolwaarde

Het is misschien moeilijk om te geloven, maar de vetten in de cacaoboter verhogen je slechte cholesterolgehalte niet. Er zitten 2 soorten vetten in de chocolade. De eerste is neutraal (stearinezuur) en de tweede vind je ook terug in olijfolie (oleïne). Oleïne kan zelfs je goede cholesterolwaarde laten stijgen.

De Maya’s gebruikten het als medicijn

Chocolade Melk

Hot Belgian chocolate © by raasiel

De Maya’s geloofden dat chocolade je gezondheid verbeterde en nog veel goede eigenschappen had. De jonge mannen dronken dit voor ze gingen vechten als stimulans. Cacaoboter werd gebruikt om de wonden mee te verzorgen.

Niet verslavend en ook geen afrodisiacum

Deze mythe bestaat al eeuwen en veel mensen geloven dit. Casanova verkoos chocolade boven champagne en een Azteekse leider dronk chocolademelk voor hij zijn harem bezocht. Maar het blijft een mythe. Het blijkt ook niet verslavend te zijn. De stoffen die vrijkomen worden maar in beperkte mate geprikkeld zodat je je goed voelt. Je zou al meer dan 12 kilogram ineens eten en dan zou het nog niet heel verslavend zijn.

Chocolade moet smelten in je mond

Het smeltpunt van chocolade ligt juist onder je lichaamstemperatuur dus het smelt echt in je mond. Als het niet smelt, is het geen goede chocolade.

Heb je nog meer redenen om chocolade te eten? Laat dan een reactie achter.

Geef een reactie