Ga naar de inhoud
Home » Afvallen met sporten – Deel 4: gemakkelijke dieettips

Afvallen met sporten – Deel 4: gemakkelijke dieettips

gemakkelijke dieettips

Nu je al een tijdje gestart bent met sporten en gemotiveerd om je doelen te bereiken, geven we je nog enkele gemakkelijke dieettips mee over verder af te vallen.

Eet nooit na 19u!

Onderzoeken hebben aangetoond dat je metabolisme in de vroege avond op een lager pitje begint te werken. Het heeft genoeg brandstof om overdag te werken, maar ’s avonds bereid je lichaam zich voor om te gaan slapen.

Eet het grootste deel van je eten rond de middag. Op deze moment verbrand je de meeste calorieën. Tenzij je ’s nachts werkt, dan moet je juist het tegenovergestelde doen. Het is niet het uur dat belangrijk is, maar het feit dat je lichaam aangepast is aan een cyclus waar het niet veel calorieën verbrand voor en tijdens je slaapt. Dit komt voor de meeste mensen neer op niet meer eten na 7u ’s avonds.

Limiteer je porties

Amerikanen zijn gewoon om super-size maaltijden te eten. Het is niet voor niets dat zij één van de zwaarste mensen ter wereld zijn. Dus let op de grootte van je maaltijden. Eet 5 of 6 keer per dag kleinere maaltijden in plaats van 3 grote.

Combineer dat dan nog met gezonde snacks zoals fruit, yoghurt of groenten en je zult het verschil wel merken. Je wilt voorkomen dat je ineens een vreetaanval zou krijgen. Eet dus genoeg, maar vooral regelmatig.

Groenten en fruit

Je kan best niet teveel fruit eten dat een hoge calorie waarde heeft zoals bananen, of teveel “vette” avocado’s. Maar in het algemeen zijn groenten en fruit je beste vrienden. Eet je groenten zo veel mogelijk met vlees voor zijn eiwitten. In het vlees zit histamine, dit zorgt ervoor dat je lichaam alert is en helpt je bij de ademhaling. Zo heb je meer fut om te gaan sporten.

Wanneer je veel groenten eet, dan verminder je de hongersignalen van je brein. Ze zitten overigens nog boordevol vezels en andere voedingsstoffen die je fysiek sterker en gezonder maken.

Drink geen frisdrank.

Voornamelijk suikers en verzadigde vetten zorgen voor veel nutteloze calorieën in je dagelijks dieet. Drink zo weinig mogelijk frisdrank aangezien ze in het algemeen slecht zijn voor je lichaam. Ze zitten vol chemische substanties.

Laat je ook niet verleiden door de dieetversies van de frisdranken. Deze bezitten meestal minder verzadigde vetten, maar meer suikers. Of juist andersom. Een eigenschap van de meeste frisdranken is dat het vocht afdrijvend is. Hierdoor krijg je nog meer dorst en dit kan ervoor zorgen dat je meer eet.

Volkoren producten

Nog één van onze gemakkelijke dieettips: probeer ook nog regelmatig volkoren producten te eten. Ze zitten boordevol antioxidanten, die helpen je voldaan te voelen in een gelijkaardige manier als groenten eten dat doet. Maar volkoren producten helpen je ook nog bij het verteren van je eten.

Drink voldoende

Het is belangrijk dat je genoeg drinkt per dag. Het beste van alle dranken is nog steeds gewoon water. Het helpt je lichaam om de overgebleven antistoffen te verdrijven die nog overgebleven zijn in je lichaam van het diëten. Je moet rekenen dat je per dag toch minstens 2 liter water moet drinken.

Gemakkelijke dieettips: onthoud dit

Zorg dat je altijd bewust bent van 1 ding. Dit zijn beslissingen die je leven veranderen en die je elke dag en nacht zal moeten maken. Niet iedereen leeft op deze manier, maar er zijn er toch al velen en het is een goede start voor een gezonder leven. Dus probeer je lichaam zo goed mogelijk te behandelen, want je hebt er maar één.

Hopelijk helpt dit vierdelig artikel je bij het starten met sporten en de strijd tegen je gewicht.

Geef een reactie