Ga naar de inhoud
Home » Afvallen met Sporten – Deel 2: Sporten wordt gemakkelijker

Afvallen met Sporten – Deel 2: Sporten wordt gemakkelijker

gemakkelijke dieettips

In het eerste deel van afvallen met sporten hadden we het over hoe je het best kan beginnen aan sporten. In dit deel kom je meer te weten waar sporten allemaal goed voor is en tips om het wandelen aangenamer te maken.

Wandel naar overal

In Europa komen er veel mensen samen om te gaan wandelen over aangelegde paden. Het is een heel goede manier om te beginnen met sporten. Er zijn verschillende wandelclubs over heel het land die regelmatig wandeltochten organiseren. Je kan wandelkalenders terugvinden op de website van zandstappers. Als je liever alleen of met je gezin gaat wandelen, dan kan je mooie wandelingen in de natuur vinden op: Pasar.

Gezond voor je lichaam

Rustige oefeningen of sporten zoals wandelen, zorgen ervoor dat je minder kans hebt op hartziekten, osteoporosis, hoge cholesterol en vele soorten van kanker. Het helpt je ook nog om overtollig gewicht kwijt te raken.

Het beste van alles is hoe meer je sport, hoe gemakkelijker het de volgende keer is.

Het klinkt misschien maar raar, maar het zal heel je lichaam strakker maken. Je zal het vooral aan je benen merken en je achterste zal automatisch steviger worden naarmate je meer wandelt. En de enige investering die je moet doen is een stevig paar schoenen, bij voorkeur uit leer en met rubberen zolen, die gemakkelijk zitten.

Yoga

Je denkt misschien dat yoga één of andere ongemakkelijke manier is van je eigen pijn doen, maar dat is het helemaal niet. Yoga is ideaal om je lichaam te verstevigen, aangezien het heel ontspannend is als je het goed doet. Het combineert traditionele ademhaling- en ontspanningstechnieken met stretching.

Het is goed om yoga te doen tijdens een afvalprogramma of dieet als je vroeger niet veel beweging had. Omdat het je lichaam niet te hard laat werken, je niet elke dag dezelfde oefeningen moet doen en het een minimale inspanning vraagt om in te plannen.

Yoga kan in samenwerking met strikter oefenschema worden gebruikt zodat je een completer pakket hebt voor je uithouding, versteviging en spieren. Yoga neemt je leven niet over, maar het verbetert je leven gewoon. Het beste van alles is hoe meer je sport, hoe gemakkelijker het de volgende keer is. Omdat je lichaam zich begint aan te passen en je uithouding verbetert.

Geef een reactie