savasana-lijkhouding

Zelfs wanneer je ontspant, kan je het beste uit jezelf halen. Zorg er alleen voor dat je het goed doet. Savasana of de ”lijkhouding” kan op het eerste zicht een gemakkelijk houding lijken die je tussen andere asanas of op het einde uitvoert. Maar deze oefening vergt een heleboel concentratie en zal zich evolueren na veel te oefenen.

Voordelen

Wanneer … Verder lezen >>

houtkachel

Veel mensen beschouwen de houtkachel nog altijd als de enige echte kachel voor een traditionele sauna ervaring. Ze worden voornamelijk gebruikt voor buitensauna’s, tenzij je sauna een goedgekeurde schouw heeft en je verzekeringsmaatschappij dit toelaat.

Koop de juiste grootte

Voor een houtkachel is dit heel gemakkelijk. De meeste kachels zullen wel werken tenzij je een heel grote sauna … Verder lezen >>

activia

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) is bezig met een onderzoek naar valse gezondheidsclaims en maakte gisteren een lijst bekend van rechtvaardige claims.

Uit het onderzoek bleken er maar 222 claims gerechtvaardigd van de duizenden. Een bedrijf dat verkeerde gezondheidsclaims verspreid via reclame of op de verpakking zal tegen begin 2013 dit moeten aanpassen. Op voorwaarde dat deze lijst … Verder lezen >>

Massagestoel

Mensen krijgen een “brainLight” behandeling op de grootste hightech beurs van de wereld, CeBIT, in Hanover.

Met al die hectische speciale en duizelingwekkende gadgets op de CeBIT beurs, is het misschien wel niet toevallig dat een massagestoel lange wachtrijen veroorzaakte. Zeker als die je de voordelen van 2-3 uur slaap aanbiedt in slechts 20 minuten.

2 uur slaap in

Verder lezen >>
Liggende vlinder met bolster

Je hebt nu al je yogamat, riem en blokken en bent klaar om je yoga accessoires te vervolledigen. Hier vind je meer informatie voor de rest van de accessoires die iedere yogi zou moeten weten hoe je ze gebruikt.

Hier ontsluieren we sommige van de andere yoga props die je misschien al hebt ziet liggen in een yoga studio. … Verder lezen >>

citrusvruchten

Fruit en groenten zijn goed voor je gezondheid. Maar citrusvruchten zijn zeker de moeite waard om regelmatig te eten.

Hoewel er weinig bekend is over het verband tussen ons dagelijks dieet en ziekten, wordt er wel veel onderzoek naar gedaan en vaak met een positief resultaat.

Recent is er een onderzoek van Harvard gepubliceerd over het verband tussen citrusvruchten en … Verder lezen >>

elektrische sauna kachel

Elektrische kachels zijn een zeer praktische keuze en is misschien wel de juiste optie voor je sauna thuis. Hier is een overzicht van welke dingen een elektrische kachel goed maken en wat je van prijs kan verwachten.

Koop de juiste grootte

De grootte van een elektrische kachel voor de sauna is afhankelijk van de grootte van je sauna. Een vuistregel … Verder lezen >>