afvallen met sporten

In het eerste deel van afvallen met sporten hadden we het over hoe je het best kan beginnen aan sporten. In dit deel kom je meer te weten waar sporten allemaal goed voor is en tips om het wandelen aangenamer te maken.

Wandel naar overal

In Europa komen er veel mensen samen om te gaan wandelen over aangelegde paden. Het … Verder lezen >>

bindweefselmassage

Wat is een bindweefselmassage?

Het is een massagesoort die zich focust op de onderliggende lagen van je spieren en bindweefsel. Het wordt vooral gebruikt voor chronische pijn of gebieden die heel de tijd opgespannen zijn zoals stijve nekken, pijnlijke schouders en pijn in de onderrug.

Zal het pijn doen?

Het kan af en toe wel een beetje pijn doen en … Verder lezen >>

zwangerschapsyoga

Wat is zwangerschapsyoga?

Het is een rustige vorm van yoga die rekening houdt met de veranderlijke noden van je lichaam tijdens de zwangerschap. Yoga tijdens de zwangerschap biedt ondersteuning en versterkt de spieren en gewrichten tijdens de veranderingen door de invloed van de zwangerschapshormonen. Spieren en gewrichten worden tijdens de zwangerschap flexibeler, maar ook vatbaarder voor kwetsuren.

Is het iets

Verder lezen >>
afvallen met sporten

Je weegt een beetje teveel en je wilt graag (terug) beginnen sporten. Voor je eraan begint als een kip zonder kop en je klaarmaakt om nog mee te doen aan de Olympische spelen, kan je het beste al terug stoppen.

Je hebt misschien al gepland nadat je met je vrienden hebt overlegd, de media hebt bekeken en je ergste … Verder lezen >>

sportmassage

Sportmassage is een speciale vorm van massage en wordt meestal uitgevoerd voor, tijdens of na sport evenementen. Het doel van deze massage is om de atleet klaar te maken om op zijn best te zijn voor de wedstrijd, vermoeidheid weg te masseren, zwellingen te verminderen, gespannen spieren te ontspannen, lenigheid te verbeteren en blessures te voorkomen.

Waarom een sportmassage?

De … Verder lezen >>

je eigen sauna thuis

Denk je eraan om je eigen sauna te kopen voor bij je thuis? Dan heb je hier alvast drie voordelen, voor jezelf en je familie, om thuis een sauna te hebben.

Als je er nog nooit aan gedacht hebt om thuis een sauna te zetten, dan is het misschien tijd om dit toch eens te doen. Er zijn veel verschillende … Verder lezen >>

winterhuid

Hier zijn drie gemakkelijke dingen die je kan doen voor je huid tijdens de winter maanden. Ze werken zo goed, dat je ze zelfs heel het jaar door zal willen toepassen.

Koud, droog weer eist zijn tol voor de huid van iedereen. Hoge temperaturen binnen en koude, droge gierende wind buiten. Deze extreme temperaturen maken het je huid moeilijk om … Verder lezen >>

voet reflexologie

Wat is reflexologie

Reflexologie is het uitoefenen van druk op de voeten en handen. Hierbij worden specifieke duim, vinger en hand technieken gebruikt. Bij reflexologie is er geen sprake van massage olie of lotion. Het baseert zich op het feit dat elk onderdeel van je lichaam een spiegelbeeld heeft ergens op je voeten of handen. Door de reflexzone van je … Verder lezen >>

Nieuwjaar-champagne

De feestdagen zijn er bijna en samen met hen is er een enorme berg van verleidelijk lekker eten en drinken dat non-stop voor onze neus hangt van Kerstmis tot Nieuwjaar. Kerstmis kan heel plezant zijn, of juist boordevol verleidingen wanneer je op je gewicht let.

We maken regelmatig in januari goede voornemens om het langer vol te houden, maar we … Verder lezen >>

yogablokken

Je hebt je eigen yoga mat gekocht en bent gekleed om yoga te beoefenen, wat volgt er nu?

De startersgids voor yoga accessoires

Wat we in het Westen kennen als “Yoga” is voornamelijk gebaseerd op een combinatie van Patanjali’s Yoga Sutras en de Hatha Yoga Pradipika wat populair werd door B.K.S. Iyengar. Een van redenen waarom de aanpak van … Verder lezen >>

sauna_stoombad

In dit artikel over sauna’s en stoombaden kom je het verschil tussen de twee te weten en wat ze voor je kunnen betekenen.

Stoombad

Een stoombad is een kamer met een zeer hoog vochtigheidsgehalte waar water wordt opgewarmd om stoom te krijgen.

Sauna

Een sauna is een kamer met een lage vochtigheid en gebruikt warme stenen om droge lucht en … Verder lezen >>

yoga mat, yoga matten

Startersgids voor de basis van Yoga oefeningen

De populariteit van yoga overspoelt de markt met kledij, accesoires en andere hulpmiddelen. Maar zijn ze allemaal wel noodzakelijk ? Hier is een overzicht van het materiaal voor de beginnende yogi/yogini.

Koop je eigen yoga mat

Het komt veel voor dat beginners een yoga mat lenen voor de eerste sessies bij de fitness … Verder lezen >>